Γιατι ποναμε ο ενας τον αλλον;

…βλέπεις τον πόνο που σου προκαλώ και αναρωτιέσαι εύλογα και δίκαια, γιατί απλώνω προς το μέρος σου ένα χέρι με κοφτερή λάμα χωρίς προφανή λόγο;

 

…βλέπω τον πόνο που μου προκαλείς και αναρωτιέμαι το ίδιο. Δεν είναι δίκιο, δεν είναι σωστό, δεν είναι ανθρώπινο. Αναφωνώ: γιατί; γιατί; γιατί;

 

…δεν ανήκει στις προθέσεις μου το να σε πληγώνω και το ξέρεις. Δεν ανήκει στις προθέσεις σου το να με πληγώνεις και το ξέρω. Και αυτή η γνώση ενδόμυχα μας πονάει όλους ακόμα περισσότερο!

 

…το κάνω εγώ σε σένα, το κάνεις εσύ σε μένα, το κάνουμε ο ένας στον άλλον και αυτή η «αλυσίδα του πόνου»καταλήγει να έχει τόσους κρίκους όσοι είναι και οι άνθρωποι που φιλοξενούνται πάνω στη Γη.

 

…αμέτρητοι άνθρωποι γύρω μας που κινούνται, σαν σε σκοτεινά “δωμάτια”, με κοφτερές λάμες στο χέρι και  “πέφτουν” άθελά τους πάνω μας χωρίς κακές προθέσεις… και μας πληγώνουν!

…ίσως θα έπρεπε να σου είμαι ευγνώμων που με πονάς γιατί με “αναγκάζεις” να προσέξω ότι έχεις δεμένα τα μάτια σου με το «πέπλο της άγνοιας και της λήθης». 

 

…με ωθείς να αναρωτηθώ πόσο σφιχτά δεμένα είναι και τα δικά μου μάτια και σε πόσους άλλους, άραγε, προσφέρω ο ίδιος από τον πόνο που μου προσφέρεις!

 

…με κάνεις να ψηλαφήσω και να τραβήξω προς τα κάτω, το ίδιο πέπλο που εμποδίζει όλους μας να δούμε αληθινά ο ένας τον άλλον, να καταλάβω ότι “δεν ξέρω τι κάνω”και να συνειδητοποιήσω ότι “δεν πρόκειται για παιχνίδι”!

…μου δίνεις την ευκαιρία να ανακτήσω την “χαμένη” μου όρασή που πάντα ήταν εδώ, την καθαρή και φωτισμένη ματιά μου και να σου προσφέρω το ανθισμένο ρόδο που φυλάω πάντοτε για σένα στο άλλο μου χέρι! 


…κραυγάζεις με πόνο μέσα σου: αν υπήρχε, άραγε περισσότερο φως σε αυτόν τον κόσμο, αν υπήρχε περισσότερο φως μέσα μου;

…και η απάντηση έχει δοθεί: υπάρχει! μόνο που δεν το έχουμε “προσέξει” διότι όλοι είμαστε ήδη προσκυνητές μπροστά στην ιερή φλόγα της συνείδησης που καίει ασίγαστα μέσα μας! 

ας είναι έτσι λοιπόν…
Μάριος Γκόλιας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s