Πληροφοριες

Τί είναι το Ψυχόραμα;

Είναι τόπος και δράση. Είναι πρόσκληση και καλωσόρισμα. Μια ευκαιρία, ένα άνοιγμα, ένα κάλεσμα για επαφή, συνάντηση, αλληλεπίδραση. Με σεβασμό στην προσωπικότητα και το ένδον σύμπαν του άλλου. Γιατί η αυταξία του ανθρώπου είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ποιοί είμαστε;

Όλοι εμείς που αναγνωρίζουμε:
· Ότι κατά κάποιον τρόπο είμαστε «παγιδευμένοι» στον ίδιο αδιόρατο ιστό και ότι η μοίρα του καθενός μας συνδέεται αναπόδραστα με αυτήν του άλλου.
· Ότι ως ανθρωπότητα είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας και τόσο δυνατοί όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της.
· Ότι είμαστε ορειβάτες στο βουνό της ζωής γαντζωμένοι από το ίδιο ορειβατικό σχοινί σκαρφαλώνοντας προς την κατάκτηση της κορυφής όλοι μαζί βήμα – βήμα.

Το όραμα

Δεν είναι τυχαίο το δεύτερο συνθετικό της λέξης: όραμα. Το Ψυχόραμα αληθινά οραματίζεται. Τι; Το αντάμωμα όλων εκείνων που μοιράζονται τούτο το όραμα που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον άνθρωπο και την αδιαπραγμάτευτη αξία του. Πέρα από κάθε διάκριση.

Η δράση

Το Ψυχόραμα φιλοδοξεί με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων να συμβάλει στο “κοινό όραμα” με την διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ομιλιών, συναντήσεων γνωριμίας και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προσφοράς με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε σε πείσμα των «καιρών».

Η πρόσκληση

Το Ψυχόραμα προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο:
Να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για γνωριμία, αλληλεπίδραση και μοίρασμα σκέψεων, συναισθημάτων και προσωπικών εμπειριών μέσα σε έναν μεγάλο κύκλο με επίκεντρο τον σεβασμό του διαφορετικού άλλου.

Διαχειριστές της ιστοσελίδας

  • Μάριος Γκόλιας, δικηγόρος Αθηνών, εκπαιδευόμενος σύμβουλος ψυχικής υγείας – ψυχοθεραπευτής στην προσωποκεντρική και focusing βιωματική συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Focusing.
  • Νημερτής, συγγραφέας και blogger

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s